Pers

BARRACA Rodizio Grill & Bar is regelmatig in het nieuws. Speciaal voor persdoeleinden publiceren wij hier de laatste persberichten en nieuws over ons bedrijf.

Voor meer informatie en foto’s kunt u contact opnemen met:

Joyce Kremer
Marketing Manager
Telefoon: 023 - 541 05 18
E-mail: joyce.kremer@claus.nl

Adres:
Claus Company
Bosweg 15 (voorheen: Kruisweg 1401)
2131 LX Hoofddorp

26 Nov 2018 | Claus & Papa's Beach House: Home of the Christmas celebrations

Expand Article
Bringing friends and family together since 1969

Bringing friends and family together since 1969

Over vier weken is het kerst en breekt de gezellige periode met familie en vrienden weer aan. Claus en Papa’s Beach House bereiden zich voor en zorgen dit jaar voor sfeervolle en onvergetelijke dagen met een ruime keuze uit culinaire diners (van Italiaans shared kerstdiner tot Papa’s Christmas Dinner), live muziek, bowling en kids area in The Patio.

Papa’s Christmas Dinner
“Bring your family & friends” want herinneringen ontstaan aan tafel en dat is waar het tijdens kerst bij Papa’s om draait. Ook dit jaar worden gasten ontvangen met een welkomstdrankje en genieten vervolgens van een culinair 4-gangen Papa’s Christmas Dinner met live muziek van de charmante Ravenna Moscoso. Een intieme plek in de bossen en prachtig liggend aan het water; bij Papa’s Beach House vier je een kerst die je nog lang bijblijft.

A very Italian Christmas
Het Italiaanse restaurant Paparazzi Terrazo & Bar is dé plek om kerst in warme en ongedwongen sfeer te vieren. Gasten genieten van een Shared Family Christmas menu waar de Italiaanse klassiekers als vitello tonato en tiramisu uiteraard niet ontbreken.

A Brazilian Christmas tradition to celebrate
Kerst bij BARRACA Rodizio Grill & Bar staat in het teken van de liefde voor eten, gezelligheid en entertainment. Naast de ruime keuze uit starters en side dishes op de fresh market table, genieten gasten van heerlijk gegrild vlees dat de Passadores voor hen aan tafel afsnijden en een fantastisch dessert. De kerstdagen bij Barraca worden omlijst door optredens van de Braziliaanse zanger Celio Roberto Silva (alle dagen) en de charmante Ravenna Moscoso (eerste en tweede kerstdag). Het Barraca Christmas Dinner is incl. welkomstbubbels en drankenarrangement.

(Hyper)Bowlen tijdens kerst
Voor of na het kerstdiner gezellig een uurtje (cosmic) bowlen maakt het kerstbezoek aan Claus of Papa’s Beach House helemaal af. Dit jaar kunnen gasten ook kiezen voor het nieuwe HyperBowlen waarbij het draait om: hit the targets, hit the pins! Gooi één keer en probeer de lichtgevende targets en vervolgens zoveel mogelijk pins te raken. Vanzelfsprekend met de beste kersthits op de achtergrond. Nieuw dit jaar met kerst is dat gasten ook in de bowling kunnen dineren! Gasten zonder kerstarrangement kunnen uiteraard ook gezellig komen bowlen. Reserveren voor losse banen (zonder arrangement) is mogelijk vanaf maandag 10 december 2018.

Claus bevindt zich aan Bosweg 19 (bij het Haarlemmermeerse Bos) in Hoofddorp en Papa’s Beach House aan IJweg 961 (in het Haarlemmermeerse Bos) in Hoofddorp.

17 Sep 2018 | 22 september Burendag = gratis cocktail bij Barraca of een uur HyperBowlen bij Claus

Expand Article
Claus nodigt de buren van de wijk Overbos uit om op zaterdag 22 september tussen 18.00 – 20.00 uur de strijd met elkaar aan te gaan tijdens een uur gratis bowlen op Burendag. En niet...

Claus nodigt de buren van de wijk Overbos uit om op zaterdag 22 september tussen 18.00 – 20.00 uur de strijd met elkaar aan te gaan tijdens een uur gratis bowlen op Burendag. En niet zomaar bowlen, maar HyperBowlen! In Barraca kan genoten worden van een gratis cocktail in combinatie met een Rodizio menu.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Claus sluit hier graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen, met dit jaar het nieuwe HyperBowling. Gooi je bal tegen de lichtgevende targets op de banen om multipliers te verdienen en extra punten te scoren! Nooit meer ballen in de goot en iedereen kan winnen bij dit sensationele nieuwe bowlingspel! Daag elkaar uit om de strijd met elkaar aan te gaan. En voor of na het bowlen kunnen de buren dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar en genieten dan van een gratis cocktail!

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres en legitimatie.

7 Nov 2016 | Claus & Papa's Beach House: Home of the Christmas celebrations

Expand Article
Families en vrienden kunnen tijdens kerst genieten van een uitgebreid programma bij Claus en Papa’s Beach House. Gasten hebben de keuze uit bijvoorbeeld een lunch of diner bij Barraca, de...

Families en vrienden kunnen tijdens kerst genieten van een uitgebreid programma bij Claus en Papa’s Beach House. Gasten hebben de keuze uit bijvoorbeeld een lunch of diner bij Barraca, de uitgebreide Dinner & Dance in The Patio of een 4-gangen Papa’s Christmas Menu in het sfeervolle Papa’s Beach House. Dineren, muziek en samen genieten zijn de ingrediënten van deze onvergetelijke dagen.

BARRACA Rodizio Grill & Bar
Tijdens de Christmas lunch of het Christmas dinner genieten gasten in Barraca van een royaal rodizio menu met onder andere Picanha (staartstuk), Cordeiro (lamsbout), een speciale kerstspies en een verrassend dessert, heerlijke drankjes en op eerste en tweede kerstdag van muziek van Joost Dobbe. Kinderen kunnen tijdens de lunch in de speelkamer knutselen, schminken en films kijken.

Dinner & Dance
Hosts Déon Leon en Rachel Kramer zorgen, samen met een live band, danseressen en DJ, tijdens de Dinner & Dance in The Patio voor een avondvullend swingend programma, terwijl gasten culinair worden verrast met genieten een uitgebreid kerstbuffet.

Papa’s Beach House
In de kerstweek verandert Papa’s Beach House in Papa’s Lodge at the lake. Een binnen en buiten openhaard, winterse sfeer, onvergetelijk diner en gezellige muziek, samen met familie en vrienden. Het heerlijke 4-gangen Christmas menu van ‘Papa’ is weer zorgvuldig samengesteld. “Herinneringen ontstaan aan tafel en dat is alles waar het tijdens kerst bij Papa’s om draait. Gr, Papa”

Claus bevindt zich aan Bosweg 19 (bij het Haarlemmermeerse Bos) in Hoofddorp en Papa’s Beach House aan IJweg 961 (in het Haarlemmermeerse Bos) in Hoofddorp.

19 Sep 2016 | 24 september Burendag = gratis bowlingdag bij Claus én gratis cocktail bij Barraca

Expand Article
Zaterdag 24 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen én bij Barraca genieten...

Zaterdag 24 september is het Burendag en kunnen de buren van Claus, de bewoners van de wijk Overbos, tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur komen bowlen én bij Barraca genieten van een gratis cocktail bij een heerlijk Rodizio menu.

Burendag is de dag waarop buren samenkomen en iets goeds of gezelligs doen met elkaar of voor de buurt. Daar sluit Claus graag bij aan om op een leuke en sportieve manier deze dag met elkaar door te brengen. Buren kunnen elkaar uitdagen om de strijd met elkaar aan te gaan. En voor of na het bowlen kunnen de buren dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar en genieten dan van een gratis cocktail!

De bewoners van Overbos kunnen gratis bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur, op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht. Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering. De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu. De actie is alleen geldig op vertoon van een bewijs van het woonadres en legitimatie.

8 Feb 2016 | BARRACA een 'urban chic dining experience'

Expand Article
Het nieuwe restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar is bijzonder om zijn unieke rodizio concept. BARRACA geeft een geheel nieuwe betekenis aan rodizio, de traditionele manier van vlees...

Het nieuwe restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar is bijzonder om zijn unieke rodizio concept. BARRACA geeft een geheel nieuwe betekenis aan rodizio, de traditionele manier van vlees serveren in Brazilië. Vleesliefhebbers kunnen bij BARRACA hun hart ophalen. In een 2,5 meter brede grill wordt heerlijk gemarineerd vlees aan grote draaiende spiesen gegrild. Passadores lopen continu langs de tafels met verschillende soorten gegrild vlees aan spiesen. Op de ‘Fresh market table’ van meer dan 10 meter rondom, staan meer dan 40 heerlijke voor- en bijgerechten. Claus heeft de bekende Braziliaanse grillmaster Anderson de Barros Medeiros naar Nederland gehaald zodat er perfect gegrilld vlees geserveerd wordt.

Voor het stoere, warme interieur heeft de bekende Amsterdamse architect Ronald Hooft gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en industriële elementen als beton en staal. Het restaurant is ideaal voor gezelschappen, verliefde stellen of een zakendiner. Het restaurant bevindt zich in het Claus Event Center & Casino in Hoofddorp.
 

Churrasco grill & 'Fresh market table'

Het vlees wordt bereid in een authentieke churrasco grill, geïmporteerd uit Brazilië. Deze bereiding stamt af van de gaucho’s, de Braziliaanse cowboys, die vlees grilden aan spiesen boven hete kolen in de grond. Op verzoek van de gast wordt een mooie tranche aan tafel afgesneden. Door middel van een schijfje met een yes-en-no kant kan iedere gast aangeven of hij nog een stukje vlees wil of een pauze wil inlassen. Midden in het restaurant staat de ‘Fresh market table’. Hier kunnen gasten zelf een keuze maken uit de lekkerste salades en bijgerechten. Het buffet is zo uitgebreid dat je er zelfs een volledige vegetarische maaltijd kan samenstellen.
 

Interieur

Dit restaurant is indrukwekkend en zou je verwachten in een wereldstad zoals Londen of New York. BARRACA is gebouwd in de ruim 150 jaar oude schuur van de Mentzhoeve (1858). De schuur heeft door het houten dak met steunbalken zijn authentieke sfeer behouden. In de cocktailbar, met uitzicht op de grill, en rondom het buffet zijn kleurrijke Portugese tegeltjes verwerkt. Het restaurant telt 200 zitplaatsen.
 

Zoektocht langs foodconcepten

“Wij hebben na een zoektocht langs verschillende foodconcepten, van Milaan tot Miami, de keuze gemaakt voor het churrasco rodizio concept” zegt Leo Claus. Zijn broer Rick vult hier aan toe: “Het concept biedt gasten een kwalitatief uitstekende maar ook leuke dinerervaring. BARRACA presenteert zich als stand-alone restaurant en past prima in het Claus-concept met bowling, casino en events. Overigens hebben onze, inmiddels allemaal volwassen, kinderen ruim mee-gefilosofeerd over wat het juiste nieuwe concept kon worden. Voor ons was het belangrijk dat zij als jongeren het een gaaf concept vonden”.
 

Wat zeggen onze gasten: (social media)

“Barraca is een plek waar wij terugkomen! Vanaf het ontvangst was de avond geslaagd. Wij namen een heerlijke cocktail aan de bar, waarna wij door een charmante dame naar de tafel werden begeleid. Het buffet was uitgebreid en bovenal vers.”
“Voor het eerst naar dit mooie restaurant geweest, goede en vriendelijke bediening.
Heerlijke bar met salades, kaas, vis en van alles wat. Ruim assortiment qua vlees.
Dit restaurant doet mij denken aan de rodizio restaurants in Brazilie zelf”
“Ik heb mijn bedrijfsuitje gevierd bij Claus Park Collection en we hebben enorm genoten. Mijn collega's hebben het er nog over! We zijn na een uur fanatiek bowlen naar het restaurant Barraca gegaan en werden daar warm ontvangen…. Goed over nagedacht en prima opgezet!”

3 Sep 2015 | In oktober opent een nieuw restaurant in Claus!

Expand Article
Het voormalige Storehouse restaurant van Claus, in de grote schuur van de Mentzhoeve, wordt momenteel omgebouwd tot een nieuw restaurantconcept. Het gaat BARRACA Rodizio Grill & Bar heten....

Het voormalige Storehouse restaurant van Claus, in de grote schuur van de Mentzhoeve, wordt momenteel omgebouwd tot een nieuw restaurantconcept. Het gaat BARRACA Rodizio Grill & Bar heten. Rodizio staat in Brazilië voor de wijze van bediening. ‘Passadores’ lopen continu rond met grote spiesen en snijden op verzoek een mooi stuk vlees aan tafel af. Het restaurant, met 200 zitplaatsen, is door de bekende architect Ronald Hooft van &Prast&Hooft in ‘urban rustic’ stijl ingericht.

Concept
Vanuit de bar is er een doorkijk op de originele ‘churrasco’ grills, waar veel verschillende soorten vlees en gamba’s volgens Gaucho traditie aan draaiende spiesen boven een vuur worden bereid. De gasten bepalen bij BARRACA zelf wat en hoeveel zij eten en in welk tempo. Door middel van een gekleurd rondje op tafel kunnen zij aangeven of zij trek hebben in een nieuw stukje vlees of even pauze nemen. Op een indrukwekkend buffet, midden in het restaurant, staat een uitgebreide keuze aan voor- en bijgerechten.

Interieur
De grote schuur van de Mentzhoeve behoudt zijn authentieke sfeer door het houten dak. Voor het interieur heeft architect Ronald Hooft gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leer en industriële elementen als beton en staal. In de bar en rondom het buffet worden authentieke Portugese tegeltjes geplaatst. Deze elementen zorgen samen voor een stoer en warm karakter.

25 jaar Storehouse restaurant
Het Storehouse restaurant is 25 jaar een succes geweest binnen Claus. De directie van Claus vond het tijd voor iets anders en heeft na een zoektocht langs verschillende ‘foodconcepten’ de keuze gemaakt voor het churrasco rodizio concept. Het concept biedt gasten een kwalitatief uitstekende, maar ook leuke dinerervaring. BARRACA gaat zich presenteren als stand-alone restaurant, maar het past ook prima in het nieuwe Claus concept met bowling, casino en events.

Beste Grillmaster
Om het team van Claus de fijne kneepjes van het churrasco-concept te leren is een van de beste churrasco-grillmasters uit Brazilië ingehuurd. Anderson de Barros Medeiros zal hiervoor vier maanden naar Nederland komen. Hij heeft wereldwijd al meerdere Rodizios geopend en gemanaged.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie